Nekategorizirano — 02 srpnja 2015

U ponedjeljak, 06. srpnja 2015. godine u Hotelu International u Zagrebu, održala se završna tripartitna konferencija o socijalnom dijalogu u Republici Hrvatskoj u okviru projekta „Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj“. Navedena konferencija označila je završetak projekta koje je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava provodilo u suradnji sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske i Hrvatskom udrugom poslodavaca, te norveškim partnerima Norveškom konfederacijom sindikata (LO) i Konfederacijom norveških poduzeća (NHO).

Projekt „Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj“ rezultat je provedbe Memoranduma o suglasnosti o provedbi Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje od 2009. do 2014. između Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške, potpisanog 29. travnja 2014. godine, te financiranog u okviru programskog područja „Dostojanstveni rad i tripartitni dijalog“.

Cilj projekta bio je promicanje i jačanje tripartitnoga socijalnoga dijaloga u Hrvatskoj na svim razinama (nacionalnoj i regionalnoj), te jačanje kapaciteta socijalnih partnera i uključenih državnih tijela u odnosu na funkcioniranje socijalnoga dijaloga, temeljen na dobrim iskustvima norveškoga socijalnoga modela i norveškom primjeru uspješnoga socijalnoga dijaloga.

Rezultati projekta trebali bi pozitivno utjecati na poticanje tripartitnoga socijalnoga dijaloga na nacionalnoj i regionalnoj/lokalnoj razini, bolje razumijevanje zajedničkoga rada na osmišljavanju i provedbi nacionalnih i regionalnih/lokalnih gospodarskih i socijalnih politika u Republici Hrvatskoj, te pridonijeti uspostavljanju bilateralne suradnje između Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške.

td_partneri_web_04

Materijali/ Prezentacije:

Program Završne tripartitne konferencije

Informacije o projektu – predstavljanje rezultata

Prijedlozi i preporuke za unaprjeđenje tripartitnog socijalnog dijaloga

„Pogled sa sjevera“ – preporuke norveških projektnih partnera

 

Fotogalerija
Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga_1Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga_2
Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga_7Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga_8
Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga_9Jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga_11

Share

About Author

Antonija Šakić

(0) Readers Comments

Comments are closed.