Nekategorizirano — 20 siječnja 2017

U okviru provedbe projekta „Kolektivno pregovaranje kao instrument održivog razvoja socijalnog dijaloga u RH”, koji je financiran iz Fonda za bilateralne odnose u sklopu Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i EGP-a, od 9.-11. siječnja 2017. godine Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava organiziralo je studijsko putovanje u Oslo, Kraljevina Norveška.

Tijekom studijskog putovanja predstavnicima Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, s partnerima: Savezom samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), norveški partneri: – Norveška udruga sindikata (LO) i Norveška udruga poslodavaca (NHO) prezentirali su praksu i „norveški model“ kolektivnoga pregovaranja. Norvešku udrugu sindikata su predstavljali gospodin Stein Reegård i Niels Edvard Killi, dok su Norvešku udrugu poslodavaca predstavljali gospodin Henrik Munthe i gospođa Camilla Lannem. Također, ulogu Vlade u norveškom modelu kolektivnog pregovaranja, prezentirala je i predstavnica Vlade Kraljevine Norveške, gospođa Gundla Kvam iz Ministarstva rada i socijalne politike.

Cilj predmetne aktivnosti bio je daljnje razvijanje bipartitnih odnosa Norveške i Hrvatske kroz zajednički rad na jačanju industrijskih odnosa u RH.

U ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava na studijskom putovanju u Oslo sudjelovali su pomoćnica ministra, Karolina Ivanković, te službenici Službe za socijalno partnerstvo koja operativno provodi projekt: Margareta Kutnjak, Antonija Šakić i Olivera Fišeković.

Predstavnici partnera projekta koji su, u skladu s Partnerskim sporazumom, sudjelovali na studijskom putovanju u Oslo su: Domagoj Ferdebar i Petra Šprajaček iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske; Admira Ribičić, Nataša Novaković i Žana Plazibat iz Hrvatske udruga poslodavaca te dr. sc. Dragan Bagić, vanjski suradnik u projektu.

Share

About Author

Antonija Šakić

(0) Readers Comments

Comments are closed.