Novosti Županijski GSV — 29 lipnja 2016

U četvrtak, 30. lipnja 2016. godine, u Čakovcu, u okviru europskog projekta “Jačanje kapaciteta gospodarsko – socijalnih vijeća Bjelovarsko – bilogorske i Međimurske županije”, održat će se okrugli stol “Socijalni dijalog i kako ga postići”.

Gospodarsko-socijalno vijeće Bjelovarsko-bilogorske županije, kao nositelj, i Gospodarsko-socijalno vijeće Međimurske županije, kao partner, u tijeku su provođenja jednogodišnjeg projekta „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“, vrijedan 413.714,91 kn.
Cilj projekta je ojačati kapacitete članova gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije, te izraditi trogodišnje strateške okvire rada. Nakon provedbe projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost dijaloga između socijalnih partnera, kao i poboljšanje organizacijske sposobnosti s naglaskom na pozitivan doprinos bipartitnim i tripartitnim procesima socijalnog dijaloga na regionalnoj razini.

Projektne aktivnosti uključuju i izradu trogodišnjeg strateškog okvira rada, organizaciju radionica i okruglih stolova u Bjelovaru i Čakovcu, ustrojstvo Tajništva GSV-a Bjelovarsko-bilogorske županije, provedbu edukacija, predavanja, ali i studijsko putovanje u Irsku.

Okruglom stolu, između ostalih, prisustvovat će Mladen Novosel, predsjednik nacionalnog Gospodarskog-socijalnog vijeća i predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske te Karolina Ivanković, pomoćnica ministrice rada i mirovinskoga sustava i zamjena člana GSV-a.

 

Share

About Author

Antonija Šakić

(0) Readers Comments

Comments are closed.