Novosti — 27 srpnja 2016

U srijedu, 27. srpnja 2016. godine u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavnica Ministarstva rada i mirovinskoga sustava potpisala je ugovor za financiranje bilateralnih aktivnosti iz Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP), financiran iz Fonda za bilateralne odnose.

Svečanom potpisivanju, uz pomoćnicu ministrice rada i mirovinskog sustava Karolinu Ivanković, prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Jurendić, pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova Joseph Gene Petrić, zamjenik veleposlanice Kraljevine Norveške u Zagrebu Erik Frimannslund Brede te ostali predstavnici institucija potpisnica ugovora i njihovi partneri, kao i dosadašnji korisnici Fonda.

MRMS - Karolina Ivanković, pomoćnica ministrice MRRFEU - dr. sc. Tomislav Jurendić, pomoćnik ministra

MRMS - Karolina Ivanković, pomoćnica ministrice
MRRFEU - dr. sc. Tomislav Jurendić, pomoćnik ministra

Na svečanosti potpisivanja sklopljeni su ugovori s osam institucija, među kojima je i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Služba za socijalno partnerstvo, za provedbu aktivnosti Kolektivno pregovaranje kao alat održivog razvoja socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj. Partneri u provedbi aktivnosti su: Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Norveška udruga sindikata (LO) i Norveška udruga poslodavaca (NHO).

Cilj aktivnosti je razvijanje bipartitnih odnosa Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske kroz zajednički rad na jačanju industrijskih odnosa u RH.

Share

About Author

Antonija Šakić

(0) Readers Comments

Comments are closed.