Nekategorizirano — 03 travnja 2014

ZAGREB –  Predstavnici sindikata, poslodavaca i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava održali su tripartitni sastanak o prijedlogu Zakona o radu. Doneseni su sljedeći zaključci:

  1. Socijalni partneri izražavaju spremnost u suradnji s Vladom RH aktivno sudjelovati u iznalaženju rješenja za pojedine probleme koje bi trebalo riješiti novim Zakonom o radu.
  2. Vlada RH i socijalni partneri obvezuju se u procesu razgovora o Zakonu o radu težiti postizanju konsenzusa o pojedinim otvorenim pitanjima.
  3. Ključna pitanja o kojima će se raspravljati su: radno vrijeme, agencijski rad i otkaz ugovora o radu, te sva ostala pitanja za koja sve tri strane procijene da ih je nužno izmijeniti kako bi se riješili problemi koji postoje u praksi.
  4. Prije sljedećeg tripartitnog sastanka Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava održat će odvojene sastanke s predstavnicima socijalnih partnera kako bi svaka strana u odvojenim razgovorima s Vladom RH iznijela svoje stavove o otvorenim pitanjima iz Prijedloga zakona o radu nakon prvog čitanja u Hrvatskom saboru.
  5. Strane se obvezuju za vrijeme razgovora suzdržavati se od izjava za medije vezane uz sadržaj razgovora o Prijedlogu zakona o radu, počevši od 19. ožujka 2014. godine.
  6. Sljedeći tripartitni sastanak održat će se 26. ožujka 2014. godine u 12 sati.

Share

About Author

Antonija Šakić

(0) Readers Comments

Odgovori